Висококачествен алуминиев тиган с 5 слоя незалепващо каменно покритие, Ф20 см Колекцията съдове за готвене OLEA с марка NAVA впечатлява с иновативен и модерен дизайн, с отлична топлопроводимост и бързо нагряване, с поддържане на равномерна температура за дълъг период от време. Произведени от лят под налягане алуминий, с плътен метален състав и тежко дъно, те се адаптират идеално към котлона. Това е предпоставка за перфектно разпределяне на топлината с постигане на отлични кулинарни резултати. Приготвяте вкусна и здравословна храна с минимална консумация на ел. енергия. Високото качество на незалепващото вътрешно 5-слойно покритие осигурява издръжливост при ежедневна употреба. Подсилената външна повърхност е силно устойчива към надраскаване, а гладката структура гарантира лесно почистване. Специално проектираните ергономични, топлоустойчиви меки дръжки осигуряват удобен и безопасен захват, предпазващ от висока температура. Характеристики и инструкции за употреба: * Производството включва процеси с ниски въглеродни емисии и изключва PFOA * Подходящ за всички готварски печки: газови, електрически, керамични, халогенни и индукционни * Не е препоръчително почистването в съдомиялна машина * * * * * * Преди първата употреба измийте тигана със сапунена топла вода и мека гъба. * Намажете вътрешната повърхност с олио или масло преди всяка употреба. * Не прегрявайте тигана, когато е празен и го свалете от котлона преди съдържанието му да се изпари. * Ниска или средна топлина е достатъчна за постигане на най-добри резултати при готвене. * Не пълнете съда повече от 2/3 от капацитета му, за да предотвратите преливане. * Тиганът е подготвен да издържа на резки температурни промени. * За по-дълъг живот, оставете го първо да се охлади, след това го измийте със сапунена топла вода и мека гъба. * Използвайте дървени, пластмасови или силиконови кухненски прибори за предпазване на незалепващото покритие. * Никога не режете храна в тигана с остри прибори. * Използвайте котлон с размер равен или по-малък от дъното на тигана. * Не прегрявайте мазнината или олиото до точката на пушене, изгаряне или почерняване. * Не използвайте метални гъби, тел или агресивни почистващи препарати. * Незалепващото покритие е в съответствие с материалите, влизащи в контакт с храни.