Съставки (за 4 порции):
200 г качествен черен шоколад
100 г масло + масло за намазване на формите
80 г захар
1 яйце + 3 жълтъка на стайна температура
1 с.л. брашно
1 с.л. брашно + 1 с.л. какао за поръсване на формите
Начин на приготвяне:
Разтопете шоколада и маслото на водна баня и разбъркайте добре. Оставете сместа да се охлади. В отделна купа разбийте яйцето и трите жълтъка със захарта до пухкава консистенция. Добавете разтопения шоколад и разбъркайте. Постепенно прибавете брашното и разбъркайте отново до хомогенна смес.
Намажете формичките за печене с масло и ги поръсете със смес от брашно и какао. Внимателно разпределете тестото в подготвените форми. Печете в предварително загрята фурна на 200°C за около 10 минути. Когато кейковете се отделят леко от краищата на формите, те са готови – повърхността е хрупкава, а вътрешността мека и течна. След печене оставете лава кейковете да починат 1 минута, след което внимателно ги обърнете върху чиния. Поднесете веднага с разбита сметана и плодове.
Блендер/миксер за тесто Royalty Line PKM-1600 1800 W Черен
271,36 лв
310,13 лв
В наличност
Безплатно
Форма за Печене La Mediterránea 6 отделения 27 x 18 x 3 cm (12 броя)
120,62 лв
В наличност
Безплатно
Форма за Печене Quid Sweet Неръждаема стомана (27 x 19 x 3 cm) (6 порции)
20,30 лв
В наличност
Безплатно