Съставки за основата:
5 яйца
5 с.л. брашно
5 с.л. пудра захар
Щипка сол
1 с.л. олио
1 ч.л. бакпулвер
Съставки за крема:
250 мл сметана за разбиване
1 ванилова захар
Около 3 с.л. пудра захар
250 г маскарпоне
100 г настърган кокос (50 г за крема, останалото за поръсване на рулото)
Ягодов конфитюр
Съставки за ягодов сос:
Купа с ягоди
Захар
Лимонов сок
1 ч.л. нишесте
Начин на приготвяне:
За основата разделете яйцата на жълтъци и белтъци. Белтъците разбийте със щипка сол до твърда пяна. Добавете пудра захар и разбъркайте. Постепенно прибавете жълтъците и олиото. Добавете брашното и бакпулвера. Разстелете тестото върху плитка тава с хартия за печене. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 12 минути.
За крем разбийте сметаната с ваниловата захар. Добавете пудра захар и маскарпонето, разбъркайте с шпатула. Смесете с настърган кокос.
След като изпечете основата, я обърнете върху чиста кухненска кърпа и внимателно махнете хартията за печене. Докато е все още топла, заедно с кърпата, я навийте на руло и оставете да изстине. Развийте изстиналата основа и я намажете с ягодов конфитюр. Покрийте с половината крем и внимателно навийте отново на руло. Намажете рулото с останалия крем и поръсете с кокос. Оставете в хладилника (най-добре за цяла нощ).
За ягодовия сос нарежете ягодите и ги сложете в тенджера с малко вода. Оставете да заври, добавете захар и лимонов сок. В малко студена вода разтворете нишестето и го добавете към ягодовата смес, като варите още 1 минута. Оставете соса да изстине и го сервирайте с рулото.
Блендер/миксер за тесто Royalty Line PKM-1600 1800 W Черен
271,36 лв
310,13 лв
В наличност
Безплатно