Ако обичате домашна пица, Ви препоръчваме да опитате тази чудесна рецепта от @petrazahradnici! 🍕

Съставки:
Половин чаша топло мляко
1 чаена лъжичка захар
15 г мая
Брашно за пица
Щипка сол
2 супени лъжици зехтин
За гарниране: домати от консерва, сирене, шунка, салам

Начин на приготвяне:
Първо приготвяме закваската. В малка тенджерка слагаме половин чаша топло мляко, добавяме 1 чаена лъжичка захар, 15 г мая и 1 чаена лъжичка гладко брашно. Разбъркваме добре и оставяме да втаса за около 20 минути. След това можем да се захванем с тестото. В купа смесваме 250 г брашно за пица, добавяме щипка сол, 2 супени лъжици качествен зехтин и втасалата закваска. Разбъркваме с миксер до получаване на гладко, нелепкаво тесто. Ако е нужно, добавяме още малко брашно. Оставяме тестото да втаса на топло под кърпа за около 2 часа.

След като втаса, разделяме тестото на 2 части и разточваме много тънки кори. Намазваме ги с намачкани домати от консерва и гарнираме със сирене, шунка и салам. Междувременно загряваме грила до около 350 градуса, след което поставяме камък за пица и отново загряваме до 350 градуса, преди да сложим пицата. Печем 8–12 минути и след това сервираме.