Припомнете си с нас рецептата за вкусната торта Павлова! Благодарим за рецептата на @veronika.kril 🌺

👉 Съставки:
4 белтъка
225 г кристална захар
2 с.л. царевично нишесте
1 с.л. ябълков оцет
250 мл сметана за разбиване
малки плодове

👉 Начин на приготвяне:
Разбиваме белтъците на сняг. Добавяме част от захарта, разбиваме и след това добавяме останалата част. Разбиваме отново, докато не се получи по-твърда смес, която запазва формата си. След това добавяме нишестето и оцета и разбиваме. Загряваме фурната на 180 градуса. Върху тава поставяме хартия за печене. С помощта на малко от тестото залепяме хартията отдолу, за да не се плъзга. Очертаваме кръг. Равномерно оформяме тестото с лъжица по очертания кръг и след това запълваме вътрешността. Можем да изгладим тестото изцяло или да го направим във форма по избор. Слагаме го във фурната и веднага намаляме температурата на 120 градуса. Печем 80 минути. През това време почистваме плодовете и ги нарязваме. Разбиваме сметаната. След изпичане оставяме да се охлади добре и преместваме тортата върху поставка. Пълним я със сметана и украсяваме с плодове. Тортата е отвън хрупкава и крехка, а отвътре мека. 🎂