Съставки за основата:
150 г бисквити
70 г масло
4 супени лъжици захар или мед
Съставки за крема:
3 бели тофу
сокът от 1 лимон
3 с.л. захар или мед
3 с.л. нуга крем (или друг орехов крем или масло по Ваш вкус)
1 лъжица ванилов пудинг (или 1 с.л. царевично нишесте + ванилия)
За декориране:
нуга крем
пресни плодове
Начин на приготвяне:
За основата натрошете бисквитите и ги смесете с разтопеното масло и меда, за да получите тесто. Поставете сместа в тава (Ø22 см), покрита с хартия за печене, и притиснете, за да се оформи основата. За крема нарежете тофуто на малки парчета и го сложете в купа. Добавете останалите съставки и разбъркайте добре. Ако кремът е леко зърнест и прилича на извара, това е нормално. Разпределете крема върху основата. Печете в предварително загрята фурна на 180°C за 40 минути. След като се изпече, оставете чийзкейка да изстине напълно. Намажете с нуга крем и украсете с пресни плодове.